CroEcho2015 - Tečaj osnova ehokardiografije ponovno priznat od strane EACVI-a Ispis E-mail

EACVITečaj osnova ehokardiografije održat će se tijekom skupa CroEcho2015, 28.-30. svibnja u Opatiji. Edukacijski odbor Europskog udruženja za oslikavanje srca i krvnih žila (EACVI) prepoznao je i vrjednovao nastavne i sadržajne kvalitete tečaja i usklađenost s visokim standardima koje propisuje ovaj odbor, te ga je uvrstio među ehokardiografske tečajeve  pod pokroviteljstvom EACVI-ja.

Cilj tečaja je steći i/ili obnoviti osnovna znanja i vještine u ehokardiografiji, u skladu sa smjernicama nastavnog programa EACVI-ja Core Syllabus-a te pripremiti polaznike za polaganje Ispita nacionalne akreditacije. Odabrani inozemni i domaći predavači će kroz plenarna predavanja i radionice obuhvatiti teme u rasponu od fizikalnih osnova ehokardiografije, standarnog ehokardiografskog pregleda, do procjene funkcije lijevog i desnog srca, srčanih zalistaka i hemodinamike, uz osvrt na najčešće bolesti srčanog mišića,  endokarditise nativnih i umjetnih srčanih zalistaka te otkrivanje novotvorina srca.

Naglasak Tečaja je na praktičnoj primjeni tako da će se kroz slikovne radionice polaznici uz stručno vodstvo grupno i samostalno analizirati stvarne kliničke slučajeve iz prakse na radnim stanicama te na taj način usvajati nova teroretska i praktična zanja i vještine.

Na kraju Tečaja organiziran je pismeni dio Ispita iz nacionalne akreditacije (NATE).

 

 
 
Helix d.o.o. Copyright © 2011-2024 Hrvatsko kardiološko društvo